Andrássy Úti Társaskör 

Közösségi tér neve: Andrássy Úti Társaskör
Közösségi tér címe: 5600 Békéscsaba, Andrássy út 38.
Közösségi tér egyéb elérhetőségei: https://www.facebook.com/tarsaskor
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 10.00-18.00, illetve igény esetén, előre egyeztetés után hétvégén is
Közösségi tér vezetője, elérhetőségei:
Pikó Tamás

tel.: 06-30/577-0824
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Fenntartó:
Új Nemzedék Központ Nonprofit Kft. - 1134 Budapest, Váci út 49. (DC Offices)

honlap: www.ujnemzedek.hu

 

Az Új Nemzedék Plusz és az Új Nemzedék Újratöltve program a kormány által elfogadott ifjúságpolitikai keretprogrammal összhangban egy széleskörű korosztályos összefogás eredményeként indult el, és a fiatalok mindennapjait érintő problémákat hivatott kezelni. A projekt keretében létrejött a Kontaktpont hálózat, amely az oktatási intézményeket és ifjúsági kezdeményezéseket összefogó szerveződés. 

Az Andrássy Úti Társaskör multifunkciós közösségi térként ennek a projektmegvalósításnak ad teret. Célja az ifjúság szabadidő-eltöltésének, valamint az ifjúságsegítő szakemberek és fiatalok által működtetett közösségek tevékenységének  támogatása. Az inkubátorház jelleggel működő intézmény civil szervezetekkel együttműködve megyei és regionális szintű ifjúsági képzési és kulturális, szórakoztatási központ szerepet tölt be. Jól felszerelt közösségi terünk bárki számára nyitott, ingyenesen elérhető.

Az inkubátorházban hét civil szervezet működik együtt, számukra az Új Nemzedék Központ térítésmentesen biztosít lehetőséget ( Új Fejezet Békés Megyéért Ifjúsági Egyesület, Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány, Játszótér Alapítvány, Green2Move Egyesület, Csupaszív Nagycsaládos Egyesület, Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesülete), A szervezetek mindegyike aktívan részt vesz az ifjúsági kezdeményezések generálásában, aktivizálásában, mentorálásában. A ház több, ugyancsak az ifjúsági korosztályt támogató szervezettel is együttműködik (pl.: Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért, Patent Ifjúsági és Diákiroda, Egyensúly AE Egyesület, T1ÉL Teaház és Ifjúsági Klub, Békéscsabai Kűbítószerügyi Egyeztető Fórum).

Eddig megvalósult programjainkkal – ifjúsági találkozók, konferenciák, workshopok, kiállítások – a társadalmi beilleszkedés, a pályaválasztás előtt álló, a társas és közösségi szolgáltatásokhoz való hozzáférést, valamint a helyi közösségek megerősítését igénylő ifjúság készségeinek fejlesztését, valamint a fiatalok hátrányos helyzetű csoportokkal szembeni érzékenyítését támogattuk.

Az ingyenesen – klubkártyával – igénybe vehető, bárki számára elérhető klubfoglalkozásaink: Ingyen Popcorn Filmklub, Art-plexus Művészeti Klub, Civil klub, Sütő-Főző Klub, Kreatív klub (kötés, varrás, horgolás stb.), Gitár Suli , Sport Klubok, mint aikido – önvédelmi kurzus, zumba. Társas szórakozási, ismerkedési, tanulási, pihenési lehetőségeket biztosítanak eszközeink, az Xbox 360, a TEQ Ball, a korszerű társasjátékok, a csocsó, a billiárd, a darts.

Támogatjuk a fiatalokat ötleteik magvalósításában, legyen az egyszeri rendezvény vagy egy klub. De a ház berendezését, a dekorációt is nagy részben a hozzánk járó fiatalok tervezték és kivitelezték.

Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 2